IQ-Soft ingezet bij groot onderhoud NUON

18-04-2016

De eenheid Velsen 24 (1974) gaat een levensduurverlenging aan van 10 jaar waarbij groot onderhoud wordt gepleegd aan alle besturingssystemen zodat ze zijn aangepast aan de nieuwste standaarden. Zo is de productie van de eenheden van energie voor de komende jaren weer zeker gesteld.

IQ-Soft wordt ingezet om Nuon te ontzorgen op gebied van arbeidswetgeving en veiligheid. Tevens vind toegangscontrole plaats op basis van RFID-Toegangspassen en Control Gates 1T. Nuon verwacht in voor het onderhoud aan de eenheid Velsen 24 dagelijkse ongeveer 500 medewerkers van onderaannemers.

Iedere medewerker die bij Eenheid 24 aan het werk gaat dient te worden aangemeld. Voor dit aanmeldproces is een online aanmeldportal in 6 talen ontwikkeld waarop werkgevers gegevens van hun medewerkers verplicht te dienen te registreren.

Om te voldoen aan Wet Arbeid Vreemdelingen,  Wet Keten Aansprakelijkheiden eigen Compliance regels zoals de Poortvoorlichting Examen en VCA wordt er bij een aanmelding van medewerkers een workflow aangehouden waardoor Nuon er zeker van is dat kritische persoonsgegevens en documenten zijn vastgelegd. Er zijn tevens automatische koppelingen met bijvoorbeeld de VCA databank.

Voor het betreden van de Eenheid 24 door de Control Gates 1T vindt de verplichte identificatie en authenticatie plaats van de medewerker door Security. Hiervoor wordt onder andere gebruikt gemaakt van de geïntegreerde Keesing Authentiscan in IQ-Soft (ID-Document Authenticatie)  Registratie van overige gegevens van medewerkers van contractors is niet meer nodig, deze zijn immers vooraf geregistreerd. Security kan zo een efficiëntie gastheer kan zijn.

Eenmaal op het terrein van Eenheid 24 wordt IQ-Soft controle plaats op de Arbeidstijdenwet uitgevoerd. Dreigt iemand de Arbeidstijdenwet te overtreden wordt  zowel Security als Nuon hier tijdig door IQ-Soft over geïnformeerd.

Recente berichten

Kennisdag AVG bij toegangsregistratie 16 oktober

Op woensdag 16 oktober organiseert IQ-Pass een kennisdag bij het OpenIJ. Tijdens deze dag geven wij u aan de hand van praktijkvoorbeelden antwoorden...

Lees verder

IQ-Pass verzorgt 'crew access control' Tomorrowland

Met bijna 200.000 bezoekers is Tomorrowland in het Belgische Boom een van de grootste outdoor dance-evenementen ter wereld. In 2017 wordt het evenement gehouden...

Lees verder