Sneltesten inzetten om toegang te verlenen tot een (project)locatie?

De huidige tijden maakt het lastig voor werknemer en werkgever van grote projecten in de bouw, industrie of maritieme sector. Het waarborgen van de gezondheid en veiligheid is een uitdaging. Sinds kort worden daarom sneltesten ingezet om op een veilige manier toegang te verlenen tot een projectlocatie. Daar heeft IQ-Pass – partner of Boels – de oplossing voor ontwikkeld: GoWorkforce toegangscontrole gelinkt aan (negatieve) sneltesten.

Om in een vroeg stadium een mogelijke besmetting te constateren, zetten veel organisaties nu al periodiek sneltesten in. Op deze manier kunnen zij de veiligheid waarborgen en een mogelijke uitbraak voorkomen. Hierbij geldt dat een medewerker bijvoorbeeld elke 7 dagen een sneltest moet afnemen. Door het gebruik van sneltesten kunnen meerdere personen weer op grote projecten samen aan het werk zijn.

Toegang bij negatieve sneltest
Om te waarborgen dat alleen werknemers, contractors en/of bezoekers met een negatieve test toegang krijgen heeft GoWorkforce, onze contractor management en toegangscontrole software, een extra optie. Hierin ziet de beveiliger niet alleen de kwalificaties, documentaties en gegevens, maar wordt ook de geldigheid van de negatieve uitslag van de test bij gehouden. Zodra de geldigheid van de test is verlopen wordt de toegang geblokkeerd. Bij het opnieuw tonen van een negatieve test wordt de verloopdatum van de test aangepast. Zo heeft de persoon weer toegang tot de locatie. Met deze werkwijze ondersteunt GoWorkforce bij de controle en registratie van de testen en biedt het altijd inzichtelijk in één systeem of personen toegang hebben.

Covid-19 Verklaring
Het bieden van een veilige werkomgeving aan de werknemers is voor de werkgever in het huidige COVID-19-tijdperk een arbeidsintensieve aangelegenheid. Door gebruik van GoWorkforce wordt dit proces aanzienlijk vereenvoudigd. GoWorkforce biedt de mogelijkheid om de medewerker een reeks van vragen in het kader van COVID-19 screening online voor te leggen. De gegevens worden automatisch verwerkt voordat de medewerker zich op de werklocatie meldt. Dit bespaart de werkgever en de medewerkers veel tijd on site.

GoWorkforce – Contractor Management Software
GoWorkforce kan als tijdelijke of permanente oplossing toegepast worden. Denk hierbij aan toegangscontrole en aanwezigheidsregistratie, een uitgebreide preregistratie van contractors door uw onderaannemers en de registratie van gewerkte uren op projecten. De software beschikt over bijzonder veel functionaliteiten, heeft een modulaire opbouw en is gebaseerd op een zeer krachtige en veilige cloud-oplossing. GoWorkforce ondersteunt bij het voldoen aan de wet- en regelgeving en zorgt voor een enorme efficiencyverbetering bij de registratie van personen.

Wij staan voor u klaar
Voor direct advies op maat bel met 0346-800 100 of mail naar info@iq-pass.com. Ontdek alle toegangsbeheer oplossingen van IQ Pass op www.iq-pass.com.

toegangsbeheer