IQ-Pass beveiligt enorme bouwlocatie in Duitsland

IQ-Pass is ook over de grens actief. Zo draaien we een mooi project voor een omvangrijke bouwlocatie nabij Erfurt (Duitsland). Aan de bouw van de 1,8 miljard euro kostende fabriek werken verschillende bedrijven mee. De nieuwste producten van IQ-Pass zorgen ervoor dat alleen bevoegde personen het terrein op kunnen.

De beveiliging van de bouwlocatie is in handen van Ciborius Security Services uit Frankfurt am Main, dat in heel Duitsland actief is. Het heeft nevenvestigingen in Berlijn, Mannheim, Stuttgart en Erfurt, waar het de nieuwbouw van de fabriek van Contemporary Amperex Technology Limited (CATL) bewaakt. De opdrachtgever is een Chinees bedrijf dat Lithium-Ion-akkumulatoren bouwt voor elektrische, hybride en plug-in hybride voertuigen. De hoofdaannemer is Exyte Central Europe.

Tijdelijk toegangsbeheer
Namens IQ-Pass coördineert Peter-Paul Schuttwolf de installaties voor het tijdelijke toegangsbeheer. “Behalve Ciborius hebben nog vier beveiligingsbedrijven een offerte uitgebracht voor dit project”, vertelt hij. “Bijzonder is dat alle vijf de beveiligingsbedrijven onze producten aanbevolen. Dat was voor de opdrachtgever het bewijs dat het goed moest zitten. Na nog een aantal ontmoetingen met Ciborius en de andere betrokkenen kregen wij dan ook de opdracht om de beveiligingsinstallaties te leveren voor het enorme bouwproject, dat na oplevering een omvang van zestig hectare heeft en aan tweeduizend mensen werk zal bieden.”

Geavanceerde software
De opdracht omvat één Control Gate XL, twee mobiele check-in/check-out-boxen, vier poorten voor voertuigen en computerapparatuur voor het beheer van de installaties en het printen van RFID-kaarten.

De Cargate, waarvan er vier zijn toegepast, is een nieuwe product van IQ-Pass. De oplossing is compleet met verkeerslichten en radarsensor. Een bewaker opent de poort na controle van de ID-card met behulp van een van de mobiele check-in/check-out-boxen.Het beheer gebeurt met de GoWorkforce Premium 2.0-software. Werknemers en onderaannemers kunnen hiermee zelf alle documenten invullen en uploaden, die nodig zijn om toegang te krijgen tot de bouwlocatie. De software controleert alle documenten en houdt bij of er niets ontbreekt en of alle certificaten nog geldig zijn. Om een toegangspas te krijgen moeten werknemers op de locatie nog een veiligheidstraining volgen.