Den Haag Nieuw Centraal

13-09-2014

Veiligheid boven alles, zo zal men ook gedacht hebben toen ze in Den Haag begonnen met de bouw van het project “Den Haag Nieuw Centraal”. Een project dat gaat zorgen voor de ontwikkeling van een optimale verkeersverbinding tussen de oude stad, het nieuwe business district Beatrixkwartier en het Wijnhavenkwartier met nieuwbouw voor onder meer de Ministeries. Het bestaat uit de herinrichting van het centraal station en het gebied er om heen. Een plek waar veel mensen (reizigers, bewoners en passanten) voorbij komen en op de bouwlocatie, die groot is, veel mensen werkzaam zijn. Veiligheid is derhalve belangrijk. Onder andere te monitoren door een toegangscontrole systeem.

Om voor deze bouw de toegangscontrole te regelen en te monitoren is door IQ-Pass de Control Gate 1T , een mobiele toegangsunit met 1 tourniquet, waarmee 500 personen per uur toegang wordt verleend, geleverd voor tijdelijke toegangscontrole. Daarnaast maken zij gebruik van IQ Soft, de toegangsregistratiesoftware van IQ-Pass waarmee de toegangspassen worden uitgelezen en data tot informatie wordt verwerkt, om de veiligheid op locatie sluitend te krijgen.

Tevens is na de levering van de Control Gate 1T ook gekozen om verschillende toegangsdeuren binnen de bouwlocaties, die weer toegang geven tot verschillende zones daarbinnen, te voorzien van magneetsluitingen. Het project is hierdoor ingedeeld in vier verschillende zones. Door de integratie van verschillende systemen in IQ Soft is het mogelijk de bewegingen bij elke afzonderlijke zone evenals over alle zones tegelijk  real time – te registreren.

Zowel de deuren als de Control Gate zijn voorzien van speciale cardreaders. Met de persoonlijke toegangspas, IQ-Card, die is voorgeprogrammeerd, wordt wel/niet toegang verleend. Afhankelijk van de autorisatie die is verleend op de persoonsgebonden pas. Door de koppeling met IQ-Soft zijn alle zones met elkaar geconfigureerd als één systeem waardoor het mogelijk is om op elk moment aanwezige personen te registreren, blokkeren of toegang te reguleren door het, tussentijds en/of tijdelijk) wijzigen van de bevoegdheden op de kaart.

Uiteraard staat de veiligheid van de werknemers bovenaan waardoor bij calamiteiten direct een lijst kan worden gegenereerd om te zien hoeveel en welke mensen in welke zone nog aanwezig zijn. Hierdoor kan er gericht worden gewerkt aan het in veiligheid brengen van personen zonder tijd te verliezen met handmatige lijsten of uitdiepen van aanwezigheid-administraties.

Dit project is een samenwerking met Betaguard. Vanwege de omvang van dit project zal IQ-Pass naar verwachting tenminste 3 jaar betrokken blijven als partner-leverancier met de verantwoordelijke taak om bij te dragen aan de dagelijkse veiligheid van dit project.

Recente berichten

Kennisdag AVG bij toegangsregistratie 16 oktober

Op woensdag 16 oktober organiseert IQ-Pass een kennisdag bij het OpenIJ. Tijdens deze dag geven wij u aan de hand van praktijkvoorbeelden antwoorden...

Lees verder

IQ-Pass verzorgt 'crew access control' Tomorrowland

Met bijna 200.000 bezoekers is Tomorrowland in het Belgische Boom een van de grootste outdoor dance-evenementen ter wereld. In 2017 wordt het evenement gehouden...

Lees verder