Case Alstom

27-10-2014

Aan de rand van de stad Keulen, Duitsland, wordt door Alstom in opdracht van Rhein Energie een turn key 450MW energie centrale gebouwd. Rhein Energie investeert € 350 miljoen in de nieuwste generatie energiecentrales, afgestemd op het innoverende turnaround energie beleid van de Duitse overheid.

Safety en Security zijn een belangrijk onderdeel van het nieuwbouw project. IQ-Pass heeft toegangscontrole op de bouwplaats met IQ-Soft en Control Gates ingericht. Iedereen die het bouwterrein gaat betreden wordt door het team van Securitas in IQ-Soft als gebruiker ingevoerd. Dat wordt gedaan met het scannen van het passport of ID. De Duitse Datenschutzbeauftragter heeft de privacy van dit proces gecheckt op basis van de Duitse wetgeving. Hierbij zijn er een aantal opmerkingen uit gekomen die IQ-Pass moest aanpassen. Een ervan was dat gescande passpoort  met een Watermerk moest verzien worden om identiteit fraude te voorkomen.

Ook mochten de Securitas medewerkers het gescande document niet meer kunnen inzien. IQ-Soft is daarna aangepast zo dat op het moment dat het document opgeslagen is, het passpoort scan niet meer in te zien is.  Deze aanpassingen hebben er toe geleid dat IQ-Soft nu voldoet aan de Duitse (en ook Nederlandse) privacy standaards voldoet.

Recente berichten

IQ-Pass verzorgt 'crew access control' Tomorrowland

Met bijna 200.000 bezoekers is Tomorrowland in het Belgische Boom een van de grootste outdoor dance-evenementen ter wereld. In 2017 wordt het evenement gehouden...

Lees verder

Contractor management en toegangscontrole groot onderhoud A10

Van 24 juli tot maandag 4 september 2017 staat er groot onderhoud gepland op de ring rond Amsterdam, tussen de Haarlemmerweg en knooppunt De...

Lees verder