Organisaties

Organisaties

De module Organisaties speelt een centrale rol in IQ-Pass 2.0 en is onderling uitwisselbaar. Dit en de gelijktijdige registratie van één organisatie met meerdere klanten, zorgt voor gebruiksgemak, beheer, risicobeheersing en compliance.

Alle organisaties beheren en onderhouden hun eigen omgeving en gebruikers. De module helpt de administratieve last voor werknemers, hoofdaannemers en onderaannemers te verminderen en elimineert de kans van double entry van organisaties en personen.

Unieke variabele is het btw-nummer, dat door een API bij de Europese Unie (VIES-service) wordt gecontroleerd. Organisaties worden in eerste instantie geregistreerd door klanten van IQ-Pass. Ze zijn verplicht een ​​account aan te maken en de vereiste documentatie in te dienen. Pas na goedkeuring van een organisatie, kan het aanmeldingsproces worden gestart.

Organisaties kunnen optioneel worden geverifieerd via de DataChecker service, die de actualiteit van bedrijfsgegevens toetst en kijkt naar kredietwaardigheid, betaalgedrag, directie en eventuele jaarcijfers van een onderneming. Als aanvullende service kunnen ook de directeur-eigenaar en eventuele onderliggende bedrijven worden getoetst. Met de bedrijfstoets kunnen ook bedrijven in het buitenland worden beoordeeld.