Online identiteitscontrole

Online identiteitscontrole

IQ-Pass kent integraties met online services van ID controles van Datachecker en Keesing. Door gebruik te maken van de ID-verificatie is het mogelijk om de echtheid van ieder type paspoort of identiteitskaart te verifiëren binnen de kaders van wet- en regelgeving.

Het is mogelijk om het identificatie- en verificatieproces op afstand in te richten met de Datachecker Secure ID Link. Het proces is veilig en voldoet aan alle eisen van de AVG-wetgeving, waardoor wij garant staan voor het versleuteld verwerken van de persoonsgegevens. Vanuit IQ-Soft wordt een link verstuurd naar je mobiele telefoon of emailadres. De link brengt de persoon naar een beveiligde omgeving waar de persoon zijn identiteitsdocument en aanvullende documentatie aanbiedt ter verificatie. Zo kan de persoon zich op afstand, veilig identificeren.

Wanneer de ID-controle op locatie plaatsvindt, leveren wij een ID scanner mee. Vanuit IQ-Soft wordt de Keesing AuthentiScan STANDARD gestart om een geautomatiseerde authenticatie van paspoorten en ID’s uit te voeren.