IQ-Pass voor een veilige omgeving bij complexe sloopwerkzaamheden 

Elke dag gecertificeerd personeel op de bouwplaats en een duidelijk overzicht van wie er aanwezig is? Amoveer Combinatie Groene Hart (ACGH) maakt nu anderhalf jaar met succes gebruik van de toegangscontrole van IQ-Pass bij de sloop van een kolencentrale van maar liefst 60.000 vierkante meter. Rogier Peereboom, werkzaam bij ACGH, deelt zijn positieve ervaringen: “Het personeel registreert zich van tevoren met de juiste certificaten en dit zorgt voor een veilige bouwplaats.” 

Registratie en veiligheid 

Gemiddeld zijn er dagelijks 30 werknemers en onderaannemers aanwezig voor de complexe sloopwerkzaamheden. Zij volgen voorafgaand aan hun komst een registratieproces om het terrein veilig te kunnen betreden. Rogier Peereboom: “Ze melden zich van tevoren aan, volgen een onlineveiligheidscursus en verstrekken hun gegevens en certificaten. Op deze manier krijgen ze dankzij GoWorkforce bij aankomst direct toegang tot het complex met behulp van een pasje. Iedereen op het terrein bezit op deze manier de juiste certificaten.” 

Overzicht aanwezig werknemers 

Het gebruik van IQ-Pass biedt ACGH een nauwkeurig overzicht van wie er op elk moment aanwezig is op het terrein. In het geval van een ongeval kan er snel worden achterhaald wie zich op het terrein bevindt en wie mogelijk vermist is. “Het is een omvangrijk project met grote, complexe gebouwen die worden gesloopt. Met vele gangen en gebouwen van wel 80 meter hoog is het moeilijk om overzicht te houden van wie zich waar bevindt. IQ-Pass biedt de perfecte oplossing en zorgt ervoor dat we dagelijks een duidelijk overzicht hebben,” aldus Rogier Peereboom. 

Samenwerking met IQ-Pass 

Rogier Peereboom legt uit dat toegangscontrole een vereiste was in het bestek van dit project, en IQ-Pass perfect past bij de behoeften van ACGH. Hij benadrukt het gerichte advies dat hij ontving van zijn accountmanager bij IQ-Pass tijdens de implementatie. Dankzij IQ-Pass maken ze gebruik van de digitale toegangsinstructie van Deftiq. “Mensen volgen deze onlinecursus voorafgaand aan hun komst. Hierin worden de regels en veiligheidsvoorschriften uitgelegd, inclusief informatie over nooduitgangen. Bij aankomst is geregistreerd wie de cursus heeft voltooid, waardoor er snel toegang kan worden verleend.” 

Slagboom en tourniquet  

ACGH maakt gebruik van een slagboom en een tourniquet voor de toegangscontrole op het terrein. Dit is de eerste ervaring van ACGH met IQ-Pass, maar ze hebben opgemerkt dat het systeem steeds vaker wordt toegepast op bouwplaatsen. Rogier Peereboom: “Momenteel gebruiken wij niet alle functionaliteiten van GoWorkforce, ik weet dat je het systeem nog verder kan uitbouwen. Ik haal wel urenregistraties uit het systeem.”  

Oplossing op maat 

Ben jij op zoek naar een toegangscontrole oplossing op maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee.