Biometrische readers

Authentificatie met zekerheid

Biometrische readers bieden een authentificatiemethode met een hoge mate van zekerheid. Geen ‘dure’ toegangspassen uitgeven, geen verlies van deze passen of het vergeten van pincodes.

Biometrie is de technologie van het meten en analyseren van biologische data. In de informatie technologie wordt biometrie gezien als de technologie die menselijke karakteristieken meet zoals DNA, vingerafdrukken, stem- of gezichtsherkenning en handafmetingen. Door deze unieke eigenschappen is biometrie zeer geschikt als een vorm van persoonlijkeauthentificatie.

Misschien de meest populaire vorm van biometrische technologie is de vingerafdrukscanner. Het systeem scantmeerdere referentiepunten van de vingerafdruk metde biometrische reader, hierna wordt een algoritme gebruikt omdeze afbeelding in een voor u bruikbare digitale code om te zetten. Deze code wordt opgeslagen in de database van IQ-Soft om te vergelijken bij aanmelding en toegang te verlenen als er een match is.

Uniek aan de scanner van IQ-Pass is dat de biometrische scannermeerdere lagen opneemt van de vingerafdruk – van de toplaag en een laag dieper (Sub-dermal). De scanner gebruikt hiervoor een technologie die multi-spectral-imaging heet. Deze produceert een hoge kwaliteit vingerafdruk welke later in het digitaal algoritme doorgerekend kan worden. De biometrische readers kunnen geïnstalleerd worden opmobiele en vaste toegangscontrole systemen van IQ-Pass.

Voordelen

  • Zeer veilige authentificatiemethode
  • Breed inzetbaar
  • Geen mogelijkheid pincodes te vergeten of passen te verliezen
  • Geen ‘dure’ toegangspassen meer uitgeven

Gerelateerde informatie

RFID lezers

Een systeem dat eenvoudig schaalbaar is en grote hoeveelheden gebruikers efficient kunnen gebruiken.

Keypad

Een systeem voor toegangscontrole met pincode en RFID lezer, netjes weg te werken en functioneel ontwerp.

Deurintercom

Een ijzersterke deurintercom met RFID paslezer. Eenvoudige installatie en eenvoudig uit te breiden en configureren in IQ-Pass Access Management Software.

Lange afstandslezers

Handsfree toegangscontrole, zodat gebruikers over het terrein kunnen bewegen zonder hinder van fysieke barrieres.

Vragen?

Neem contact met ons op: bel +31 (0)346800100 of mail ons uw vraag.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
+