Crowd management voor stadions

Flexibele uitbreiding op bestaande toegangscontroles van voetbalstadions

Bij voetbalstadions moet in kort tijdsbestek aan grote mensenmassa’s gecontroleerde toegang worden verleend. Bij de bouw van voetbalstadions wordt daar uiteraard rekening mee gehouden, maar soms zijn tijdelijke aanvullende maatregelen nodig, bijvoorbeeld bij risicowedstrijden met grote aantallen supporters van de bezoekende partij. IQ-Pass levert specifiek voor deze situaties een uitgebreide range aan snel inzetbare tourniquets.

 • Gecontroleerde toegang
  Suppoosten of beveiligingspersoneel kunnen bezoekers gecontroleerd per persoon doorlaten en daarmee de doorgangssnelheid afstemmen op de situatie en snelheid van het controleproces.
  .
 • Snel op te zetten en af te bouwen
  Onze tourniquets bieden tijdelijke uitbreiding van bestaande toegangscontrolefaciliteiten. De oplossingen zijn dan ook snel op te bouwen en snel weer af te voeren.
  .
 • Robuust en veilig
  Het controleren van grotere mensenmassa’s vraagt om robuuste techniek. Onze tourniquets worden streng getest op veiligheid en betrouwbaarheid en hebben zich in de praktijk bewezen.
  .
 • Een schaalbare oplossing
  De tourniquets zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen en kunnen aan elkaar en aan aansluitende afzettingen worden gekoppeld voor een sluitende, schaalbare toegangslinie.
  .
 • Volledig naar wens
  Onze tourniquets zijn plug & play inzetbaar, maar kunnen ook op uw specifieke wensen worden afgestemd. Denk bijvoorbeeld aan koppeling met uw ticketcontrolesysteem of uitvoering in uw eigen huisstijl.

Case: crowd management bij Borussia Dortmund

Bij risicowedstrijden heeft Borussia Dortmund een logistieke uitdaging: duizenden supporters van het bezoekende team moeten in korte tijd dubbel worden gecontroleerd. Elke supporter moet worden gefouilleerd en daarnaast moet de reguliere controle op het toegangsbewijs worden uitgevoerd.

Dat vereist een uitbreiding op de bestaande toegangsinfrastructuur, die per keer snel kan worden op- en afgebouwd. IQ-Pass leverde die oplossing aan Borussia Dortmund in de vorm van negen van haar XS Tourniquets, voorzien van een aantal specifieke aanpassingen.

De tourniquets worden bij risicowedstrijden opgezet vóór de reguliere toegangspoorten. In combinatie met aan de tourniquets te koppelen afzettingen wordt zo een sluisfunctie en veilige zone gecreëerd, waardoor de bezoekende gastsupporters in twee etappes kunnen worden gecontroleerd. Iedere tourniquet wordt bediend door een suppoost die met een druk op de knop de volgende supporter kan doorlaten voor de benodigde fouillering. Hierdoor ontstaat een gecontroleerde flow, die nog steeds voldoende doorloopsnelheid biedt om de supporters in een redelijk tijdsbestek naar de tribunes te leiden.

Gerelateerde informatie

Tourniquet XS

Snel inzetbare toegangscontrole voor (industriële) revisies.

Tourniquet 1T

Toegangscontrole voor 600 personen p/u met een druk op de knop.

Tourniquet XA

Uitgerust met de nieuwste innovaties op het gebied van toegangscontrole.

Tourniquet 2T

Een flexibele Plug & Play installatie voor tijdelijke toegangscontrole.

Tourniquet XL

Intelligent toegangsbeheer bij industriële revisies.

Tourniquet XXL

Toegangsbeheer op grote schaal bij revisies en shutdowns.

Event Controle

Voor evenementen met grote bezoekersstromen.

Crowd Control Stadion Borussia Dortmund

De crowd management oplossingen van IQ-Pass worden o.a. ingezet bij de stadions van Ajax en Borussia Dortmund

Crowd management voetbalstadions

Vragen?

Neem contact met ons op: bel +31 (0)346800100 of mail ons uw vraag.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
+