Registratie van en controle op toegang tijdens scheepsonderhoud

Controleren, registreren, beheersen en monitoren van personeel en bezoekers op het schip De Afrika tijdens onderhoud.

Rederij Jaczon is een internationaal vooraanstaande speler op het gebied van visvangst, visverwerking en transport van gekoelde en bevroren producten. Zeven vissersschepen van de Scheveningse vloot van rederij Jaczon vangen de vis van Scheveninger Best, het eerste merk voor Nederlandse verse vis.

De hektrawler SCH-24 Afrika, één van de vissersschepen van Jaczon, ligt voor onderhoud in Vlissingen bij Damen Ship Repair Vlissingen. De koel- en vriesinstallaties moeten worden omgebouwd. Om te registreren en controleren wie er op het schip komen tijdens dit onderhoud is een toegangscontrole gewenst.

Jaczon heeft IQ-Pass ingeschakeld om het toegangscontrolesysteem voor de Safety & Security van het schip, de Afrika, op te zetten. Controleren, registreren, beheersen en monitoren van het personeel en de bezoekers op de Afrika staan hierbij centraal, met als doel een optimale veiligheid en minimalisering van risico’s.

De Control Gate XL van IQ-Pass realiseert de toegangscontrole en registratie van personeel en bezoekers voor Jaczon. Naast de twee tourniquets is er ook een loophek aanwezig die toegang geeft aan personen met onder andere klein gereedschap en tevens een extra vluchtroute biedt bij calamiteiten. De geïntegreerde portiersloge met vast bureau is ideaal om toezicht te houden op alle personen die via de tourniquets naar binnen gaan.

Naast de hardware werd bij Jaczon GoWorkforce Professional Online geïmplementeerd, voor het aanmaken van persoonsgebonden passen die toegang geven tot de gate. Jaczon kan nu urenrapportages inzien en real-time calamiteitenlijsten uitdraaien en daarnaast precies zien wie, wat, waar en wanneer op de Afrika is.

De oplossing maakt het mogelijk om 1.200 bezoekers per uur toegang te verlenen. Deze mate van efficiëntie zorgt voor tijds- en kostenbesparing voor Jaczon. Personeel is vlot op de werkvloer aanwezig en de toegangspas zorgt er bovendien voor dat men zich niet iedere keer hoeft aan te melden.

Het GoWorkforce platform beperkt de risico’s ten aanzien van wet- en regelgeving, zoals check op de A1 verklaring, tewerkstellingsvergunningen, maar ook de Arbeidstijdenwet en de Wet Keten en Aansprakelijkheid. Al het personeel en bezoekers worden gecheckt op de vereiste gegevens en documenten waardoor onbevoegden geen toegang wordt verleend. GoWorkforce geeft een duidelijk overzicht van alle pasgebruikers met daarin een inzicht in hun uren en daarmee in hun productiviteit.

toegang