Toegangscontrole bij onderhoudsstops

Volledige controle, ook bij revisies en turnarounds

Toegangscontrole bij revisies, shutdowns en turnarounds: een verhaal apart. U moet voldoen aan dezelfde compliancy rules en wet- en regelgeving als altijd, maar onder omstandigheden die bepaald geen ‘business as usual’ zijn…

Of het nu om vaste, jaarlijkse onderhoudsstops gaat of een incidentele shutdown: turnarounds kosten per definitie geld en productietijd. Er staat dus druk op de ketel, met het risico dat veiligheid, beveiliging en compliancy niet de vereiste 100% aandacht krijgen. Goed ingericht toegangsprocesbeheer voorkomt dat en bespaart tegelijkertijd kosten.

Snelle toegang – ook bij duizenden bezoekers

Tijdens revisies stijgt het aantal aanwezigen op industriële sites explosief: waar normaal enkele honderden medewerkers aanwezig zijn, krijgen nu duizenden specialisten en (sub)contractors toegang. De oplossingen van IQ-Pass zorgen voor vlotte toegang en doorstroming, zonder dat dat ten koste gaat van beveiliging en compliancy. Voorbeelden daarvan zijn:

 • Een website voor online vooraanmelding in uw huisstijl en meerdere talen
 • Die zelfde website voorziet ook meteen in veiligheidsinstructies
 • Over de veiligheidsinstructies wordt meteen online een toets afgenomen
 • Toegangsprocedures bij de poort worden drastisch verkort door de vooraanmelding
 • U vermindert uw administratieve lasten door uw contractors het voorwerk te laten doen

Voor een revisie moest Nuon de toegangscontrole voor meer dan 2.000 man organiseren. IQ-Pass realiseerde de oplossing door de plaatsing van een control gate en implementatie van IQ-Pass Access Management Software van IQ-Pass. Zo werd het totale toegangscontroleproces afgedekt: van online aanmelden en toegangsverlening tot exacte aanwezigheidsregistratie. Vooral het vooraf online aanmelden door onderaannemers bespaarde veel tijd en kosten, terwijl Nuon toch verzekerd bleef van naleving van alle wet- en regelgeving.

Voorkom hoge boetes en overdeclaratie

Een onderhoudsstop is al duur genoeg, maar kent ook extra financiële risico’s. De overheid is gespitst op overtredingen van de arbeidstijdenwet, loonheffingen en de wet arbeid vreemdelingen. Ketenaansprakelijkheid kan u ongewild laten opdraaien voor administratieve fouten van anderen. En (sub)contractors nemen het niet altijd even nauw met hun urenregistratie en declaraties. De oplossingen van IQ-Pass behoeden u voor dergelijke faalkosten door:

 • Foutloze controle van de echtheid en geldigheid van ID-cards, paspoorten en rijbewijzen
 • Geautomatiseerde controle op werkvergunningen
 • Tijdregistratie gekoppeld aan aanwezigheidsregistratie
 • Waardoor eenvoudig gecontroleerd kan worden op het maximum van 12 werkuren per dag
 • Toetsing van onze software aan actuele wet- en regelgeving (EU/NL)
 • Desgewenst: inrichting van onze software met uw eigen compliance richtlijnen
Toegangscontrole onderhoudsstop AkzoNobel

“IQ-Pass is de enige partij die een no-nonsense totaalpakket biedt. Een koppeling van de urendata met de salarisadministratie scheelt handmatig inkloppen van die gegevens. Controle van urenregistratie met gedeclareerde uren maakt het onmogelijk meer te declareren dan feitelijk gewerkt is. En niet te vergeten: goede toegangscontrole en navolging voorkomen torenhoge boetes bij een mogelijke controle van de arbeidsinspectie.”

AkzoNobel over de IQ-Pass oplossing bij een grote turnaround waarbij het aantal bezoekers aan de site steeg van 400 naar 2.500 per dag.

Handhaaf uw veiligheidsstandaarden

Een enorme stijging in het aantal aanwezigen op uw site, gecombineerd met evenredig hogere activiteit door de onderhoudswerkzaamheden… Onder die omstandigheden wilt u op het gebied van veiligheid geen steken laten vallen. In de oplossingen van IQ-Pass is overal aan gedacht:

 • Realtime aanwezigheidsregistratie: u weet op elk moment hoeveel mensen aanwezig zijn
 • U weet ook exact wie die mensen zijn en waar op het terrein ze zich bevinden
 • Bij calamiteiten heeft u die informatie direct beschikbaar voor hulpdiensten
 • Dit kunnen geprinte of digitale lijsten zijn, via tablets of mobiel
 • Bij ‘musterpoints’ op veilige afstand van de locatie kunnen personen zich afmelden
 • Presentie- en locatie-informatie wordt dan direct realtime bijgewerkt

Wat kan IQ-Pass voor u betekenen?

IQ-Pass heeft ruime ervaring in complexe projecten voor tal van industrials. We komen ook graag met u in gesprek over de toegangscontrole bij uw onderhoudsstop, revisie of turnaround.

Bel of mail vrijblijvend: +31 (0)346800100 | info@iq-pass.com

IQ-Pass levert en implementeert toegangscontrole-oplossingen bij o.a.:
Toegangscontrole onderhoudsstop AkzoNobel
Toegangscontrole bij onderhoudsstops

Vragen?

IQ-Pass is specialist in oplossingen voor toegangscontrole bij onderhoudsstops, revisies en turnarounds: compleet, snel en compliant. Meer weten? Bel vandaag nog: +31 (0)346800100 of mail ons uw vraag.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.