Doorbraak binnen bouwend Nederland

13-09-2014

Bouwen zonder een uitvoerder en toch op ieder moment van de dag inzicht en real time informatie hebben in uw bouwproject. Dat is op dit moment al mogelijk via het nieuwe virtueel bouwen. In samenwerking met Home heeft IQ-PASS een concept bedacht om dit mogelijk te maken.
Het huidige project bestaat uit een kleinschalig bouwlocatie in Aalsmeer (project: Spoorlaan Aalsmeer) waarbij huizen niet “seriematig” worden verkocht en gebouwd, maar modulair, namelijk per huis (al dan niet geschakeld – 2onder1kap).

De opzet is om vanuit verschillende overwegingen als b.v. bouwen zonder uitvoerder, geregistreerde toegang versus bestek & planning, beveiliging van bouwmaterialen, real-time sturing en correctie op werklieden, kostencontrole e.d. meer grip te krijgen op de uitvoering en het resultaat op het gehele bouwproject. Door het plaatsen van een Control Gate 1T en hekwerk wordt de bouwplaats hermetisch afgesloten. Veel aandacht gaat uit naar IQ-SOFT waarbij de (bestek)planning wordt omgezet naar real-time informatie in planningsdiagrammen, operationele cockpits en business analytics voor snelle beoordeling van verloop en resultaten.

Het project zal uiteindelijk een doorbraak zijn binnen bouwend Nederland op het gebied van Virtueel Bouw Management. Houd onze website in de gaten voor de laatste ontwikkelingen omtrent dit project.

Recente berichten

Kennisdag AVG bij toegangsregistratie 16 oktober

Op woensdag 16 oktober organiseert IQ-Pass een kennisdag bij het OpenIJ. Tijdens deze dag geven wij u aan de hand van praktijkvoorbeelden antwoorden...

Lees verder

IQ-Pass verzorgt 'crew access control' Tomorrowland

Met bijna 200.000 bezoekers is Tomorrowland in het Belgische Boom een van de grootste outdoor dance-evenementen ter wereld. In 2017 wordt het evenement gehouden...

Lees verder