IQ-Pass faciliteert crowd management Duitse bekerfinale in Berlijn

01-06-2017

Op zaterdagavond 27 mei streden Borussia Dortmund en Eintracht Frankfurt om de DFB Pokal, het Duitse equivalent van de KNVB beker. Plaats van handeling: het historische Olympiastadion in Berlijn. De Duitse voetbalbond schakelde IQ-Pass in voor de inrichting van een crowd management oplossing.

IQ-Pass richtte een toegangscontrolelijn in, opgebouwd uit twintig IQ-Pass Control Gate XS tourniquets. Deze serie tourniquets vormden de eerste toegangslinie voor de ruim 30.000 supporters van Borussia Dortmund. Ieder tourniquet werd bediend door twee stewards, die de supporters met een druk op de knop één voor één doorlieten, fouilleerden en een visuele controle uitvoerden op echtheid van toegangsbewijzen. Iets verderop, bij de reguliere toegangsloketten van het stadion, werden de tickets nogmaals d.m.v. barcode-scanners gecontroleerd.

Deze ‘tweetrapscontrole’ is een beproefde methode waarvoor IQ-Pass regelmatig wordt ingeschakeld. De IQ-Pass tourniquets creëren een beheerste flow met voldoende doorloopsnelheid om de supporters in een redelijk tijdsbestek naar de tribunes te leiden. Samen met de reguliere toegangsloketten ontstaat een sluiswerking: een bufferzone waarin ‘onregelmatigheden’ gecontroleerd kunnen worden opgelost.

Voetbalclubs, of zoals in dit geval de Duitse voetbalbond, hebben deze oplossing niet continu nodig. Ze doen een beroep op IQ-Pass wanneer de eigen bestaande toegangsinfrastructuur tijdelijk op deze manier moet worden opgeschaald. Binnen een tijdsbestek van 36 uur verzorgt IQ-Pass dan de complete op- en afbouw, inclusief eventuele koppelingen met bestaande systemen en instructie van bedienend personeel.

IQ-Pass-0242--0750px

IQ-Pass-0490--0750px

IQ-Pass-9937--0750px-crop

Recente berichten

Kennisdag AVG bij toegangsregistratie 16 oktober

Op woensdag 16 oktober organiseert IQ-Pass een kennisdag bij het OpenIJ. Tijdens deze dag geven wij u aan de hand van praktijkvoorbeelden antwoorden...

Lees verder

IQ-Pass verzorgt 'crew access control' Tomorrowland

Met bijna 200.000 bezoekers is Tomorrowland in het Belgische Boom een van de grootste outdoor dance-evenementen ter wereld. In 2017 wordt het evenement gehouden...

Lees verder