IQ-Pass verzorgt ‘crew access control’ Tomorrowland

03-07-2017

Met bijna 200.000 bezoekers is Tomorrowland in het Belgische Boom een van de grootste outdoor dance-evenementen ter wereld. In 2017 wordt het evenement gehouden in twee opeenvolgende weekenden in juli. IQ-Pass levert de tourniquets voor de speciale medewerkerstoegangspunten op het festival. Geen crowd management dus, maar crew management.

Aparte toegangscontrolepunten voor de medewerkers aan het evenement zijn geen overbodige luxe. Afgezien van het feit dat de toegang van crew members efficiënt moet verlopen buiten de normale bezoekersstromen om, is ook nauwgezette controle nodig.

Aan het evenement werken ruim 15.000 mensen mee. In het verleden hebben bezoekers zonder toegangsbewijs pogingen gedaan om zich als medewerker voor te doen om zo toegang tot het terrein te krijgen; een goede beveiliging en controle is dus cruciaal.

IQ-Pass levert en installeert zes tourniquets (twee XL Tourniquets en vier XS Tourniquets) die in de nabijheid van de vier publieksingangen zullen worden opgesteld.

Alle crew members worden uitgerust met een polsbandje met barcode die door speciale lezers op de tourniquets kan worden uitgelezen. De barcodescanners op de tourniquets communiceren rechtstreeks met eigen software van de Tomorrowland-organisatie voor o.a. de aanwezigheidsregistratie en toegangsrechtencontrole van de medewerkers.

De organisatie van Tomorrowland heeft inmiddels besloten om ook voor volgende edities met IQ-Pass samen te zullen gaan werken voor deze toegangscontrole-oplossing.

Recente berichten

Kennisdag AVG bij toegangsregistratie 16 oktober

Op woensdag 16 oktober organiseert IQ-Pass een kennisdag bij het OpenIJ. Tijdens deze dag geven wij u aan de hand van praktijkvoorbeelden antwoorden...

Lees verder

IQ-Pass verzorgt 'crew access control' Tomorrowland

Met bijna 200.000 bezoekers is Tomorrowland in het Belgische Boom een van de grootste outdoor dance-evenementen ter wereld. In 2017 wordt het evenement gehouden...

Lees verder