Contractor management en toegangscontrole groot onderhoud A10

03-07-2017

Van 24 juli tot maandag 4 september 2017 staat er groot onderhoud gepland op de ring rond Amsterdam, tussen de Haarlemmerweg en knooppunt De Nieuwe Meer (A10 West). IQ-Pass verzorgt voor hoofdaannemer Boskalis Nederland het digitale contractor management en toegangsbeheer voor medewerkers en voertuigen tot het werkvak.

In twee periodes van drie weken wordt op het traject onderhoud gepleegd op zowel de buitenring als de binnenring. In die tijd hebben honderden medewerkers van Boskalis en haar contractors en subcontractors toegang tot het zogeheten ‘werkvak’, het voor verkeer afgezette wegdeel waarop de werkzaamheden plaatsvinden.

Groot-Onderhoud-A10

IQ-Pass levert Boskalis Nederland oplossingen voor het digitale contractor management en toegangsbeheer tijdens de werkzaamheden aan de ring van Amsterdam.

In het kader van de Wet Ketenaansprakelijkheid en eigen interne richtlijnen van Boskalis moeten alle contractors, subcontractors én al hun medewerkers worden geregistreerd. Boskalis heeft hiertoe gekozen voor IQ-Soft Premium, de online software van IQ-Pass waarmee ook deze vorm van contractor management kan worden uitgevoerd.

Traditioneel is contractor management een arbeidsintensief proces waaraan één of meerdere medewerkers hun handen vol hebben. De software van IQ-Soft vereenvoudigt en versnelt dit proces met een online Contractor Registration Portal (CRP), een beveiligde website waarop contractors en subcontractors zelf de informatie over betrokken medewerkers invoeren.

Na controle van die informatie worden medewerkerspassen verstrekt, die worden gebruikt bij de elektronische toegangscontrole, en binnen het werkvak zichtbaar moeten worden gedragen. Ook voertuigen worden op basis van kenteken en inclusief benodigde RVV-verkeersontheffing in het systeem geregistreerd.

In het verlengde van de contractor management oplossing levert IQ-Pass alle tourniquets en slagbomen voor de fysieke toegangscontrole van medewerkers en voertuigen tot het werkvak. Daarnaast worden op tijdelijk afgesloten op- en afritten 24/7 bemande slagbomen van IQ-Pass geplaatst om nood- en hulpdiensten toegang te bieden wanneer dat nodig mocht zijn.

Via IQ-Soft Contractor Registration Portal geregistreerde medewerkers hebben met speciale passen toegang tot het werkvak via de IQ-Pass Tourniquet XL met met paslezers en portiersloge.

Samenwerking met moederbedrijf Boels Rental
Het A10 project is een van de projecten waarin IQ-Pass meteen al de meerwaarde van de recente overname door Boels kon aantonen. In samenwerking met Boels konden namelijk ook alle schaftketen, toiletwagens, aanvullende portiersloges en andere bouwplaatsfaciliteiten voor het project worden geleverd.

Recente berichten

Kennisdag AVG bij toegangsregistratie 16 oktober

Op woensdag 16 oktober organiseert IQ-Pass een kennisdag bij het OpenIJ. Tijdens deze dag geven wij u aan de hand van praktijkvoorbeelden antwoorden...

Lees verder

IQ-Pass verzorgt 'crew access control' Tomorrowland

Met bijna 200.000 bezoekers is Tomorrowland in het Belgische Boom een van de grootste outdoor dance-evenementen ter wereld. In 2017 wordt het evenement gehouden...

Lees verder