Calypso Rotterdam

13-09-2014

In februari 2012 is IQ-PASS , in opdracht van Boele en van Eesteren, in het centrum van Rotterdam begonnen met de opbouw van toegangscontrole op het project “Calypso”. Aan de rand van het drukke en veel bezochte Schouwburgplein midden in de stad, wordt nieuwbouw gerealiseerd, 407 appartementen bestaande uit een breed scala aan huurwoningen in het topsegment, short stay appartementen op vijfsterren niveau, luxe koopappartementen en circa 500 overdekte parkeerplaatsen met valet parking.

Om de bouw zo veilig en gecontroleerd te laten verlopen heeft Boele en van Eesteren IQ-PASS gevraagd om de gehele toegangscontrole te verzorgen tijdens de bouwwerkzaamheden. Door middel van de Control Gate XL, met 2 tourniquets en portiersloge, kan op een hoogwaardige manier de toegangscontrole en registratie van personeel en bezoekers van de locaties worden gerealiseerd. Een van de hoofddoelen van de toegangscontrole is zoals bij het project Nieuw centraal I het voorkomen dat onbevoegden de locatie kunnen betreden. Iedereen die op de locatie werkzaam moet zijn heeft een eigen IQ-kaart dat in het systeem gekoppeld is aan zijn persoonsgegevens. De kaart wordt gebruikt voor het verlenen van toegang tot het bouwterrein, voor de aanwezigheidsregistratie en kan gebruikt worden voor werktijdregistratie.

Verder wordt het systeem gebruikt om managementinformatie te genereren zoals wekelijkse overzichten van gewerkte uren per werknemer, real-time overzicht van de aanwezigen op het bouwterrein in het geval van een calamiteit, presentielijsten en de verschillende afwijkingsrapportages. In noodsituaties kan het systeem direct een overzicht genereren van de aanwezige personen zodat meteen zichtbaar is of alle aanwezigen in veiligheid zijn.

Het project duurt ongeveer een jaar.

Recente berichten

Kennisdag AVG bij toegangsregistratie 16 oktober

Op woensdag 16 oktober organiseert IQ-Pass een kennisdag bij het OpenIJ. Tijdens deze dag geven wij u aan de hand van praktijkvoorbeelden antwoorden...

Lees verder

IQ-Pass verzorgt 'crew access control' Tomorrowland

Met bijna 200.000 bezoekers is Tomorrowland in het Belgische Boom een van de grootste outdoor dance-evenementen ter wereld. In 2017 wordt het evenement gehouden...

Lees verder