ATM Moerdijk breidt toegangsprocesbeheer uit met extra ‘schil’ tijdens onderhoudsstop

24-10-2016

Afvalstoffen Terminal Moerdijk (kortweg ATM) is een van Nederlands grootste en bekendste verwerkers van gevaarlijk afval, zoals onder meer verontreinigde grond, verpakt chemisch afval, oliehoudend slib en afvalwater. Met 210 medewerkers verwerkt het bedrijf jaarlijks circa 1,9 miljoen afvalstof waarvan 95% weer geschikt wordt gemaakt voor hergebruik.

Veiligheid en compliance staan bij ATM hoog in het vaandel. Werken volgens de strengste veiligheids- en milieunormen is één op één verbonden met de bedrijfsvoering en met alle processen. Ook toegangscontrole behoort tot die processen en op dat gebied werkt ATM sinds 2013 samen met IQ-Pass.

In aanvang betrof de samenwerking primair het toegangscontrolebeheer tijdens de periodieke onderhoudsstops, maar sinds deze zomer maakt ATM gebruik van de IQ-Pass Premium applicatie voor het toegangsbeheer op de gehele locatie, in combinatie met vaste tourniquets en paslezers. Daarmee wordt voldaan aan zowel de eigen strikte richtlijnen als externe wet- en regelgeving.

Voor de onderhoudsstop van dit jaar aan twee fabrieken dient toegang te worden verleend aan medewerkers van externe partijen die tijdelijk op de site actief zullen zijn. Daarom wordt tijdelijk de Unit 1T tourniquet toegevoegd die als het ware een tijdelijke extra ‘schil’ in het toegangsbeheerproces creëert die het reguliere proces niet verstoort.

Het project is daarmee een mooi voorbeeld van de flexibiliteit waarmee de oplossingen van IQ-Pass kunnen worden opgeschaald bij tijdelijke situaties zoals onderhoudsstops, revisies en kortlopende bouwprojecten op eigen terrein.

Recente berichten

Kennisdag AVG bij toegangsregistratie 16 oktober

Op woensdag 16 oktober organiseert IQ-Pass een kennisdag bij het OpenIJ. Tijdens deze dag geven wij u aan de hand van praktijkvoorbeelden antwoorden...

Lees verder

IQ-Pass verzorgt 'crew access control' Tomorrowland

Met bijna 200.000 bezoekers is Tomorrowland in het Belgische Boom een van de grootste outdoor dance-evenementen ter wereld. In 2017 wordt het evenement gehouden...

Lees verder