De arbeidswetgeving verandert. Verandert u mee?

19-07-2016

28 juni jl. heeft Mr. Willem den Hertog van Udink Advocaten tijdens de IQ-Pass Learn & Lunch sessie de veranderingen voor ZZP’ers, onduidelijkheden veroorzaakt door het afschaffen van de VAR en de Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS) uiteengezet.

ZZP-ers dienen voor elke individuele samenwerking een Modelovereenkomst af te sluiten. Hiermee beoogt de Belastingdienst beter te kunnen controleren op de definitie van een arbeidsovereenkomst. Factoren die van belang zijn om tot deze definitie te komen zijn onder andere gebruik van eigen materiaal, geen full-time functie en het eenvoudig ‘vervangen’ van de persoon in functie.

De Wet Aanpak Schijnconstructies is in het leven geroepen om arbeidskrachten te beschermen tegen uitbuiting. Het eist van werkgevers dat bedragen voor bijvoorbeeld zorgverzekering, huisvesting en maaltijden niet ingehouden wordt op de loonstrook. Om te kunnen controleren worden er eisen aan de loonstrook gesteld en dient het minimumloon per bank betaald te worden.

De deelnemers waren het er over eens dat op deze Learn & Lunch sessie een goed inzicht in de uitdagingen van de veranderende wet- en regelgeving is verkregen. Aansluitend werd er tijdens de lunch volop gebruik gemaakt van de gelegenheid om bij te praten en nieuwe contacten te leggen.

Recente berichten

Kennisdag AVG bij toegangsregistratie 16 oktober

Op woensdag 16 oktober organiseert IQ-Pass een kennisdag bij het OpenIJ. Tijdens deze dag geven wij u aan de hand van praktijkvoorbeelden antwoorden...

Lees verder

IQ-Pass verzorgt 'crew access control' Tomorrowland

Met bijna 200.000 bezoekers is Tomorrowland in het Belgische Boom een van de grootste outdoor dance-evenementen ter wereld. In 2017 wordt het evenement gehouden...

Lees verder