ISPS beveiliging

Maritieme beveiliging en ISPS-code

De ISPS-code (International Ship and Port Facility Security) maakt het samen met de Ketenaansprakelijkheid en Arbeidstijdenwet zeer relevant om op elk moment te weten wie waar in een maritieme omgeving aan het werk is.

IQ-Pass is gespecialiseerd om snel het toegangsprocesbeheer op een locatie te organiseren en we kunnen snel opschalen naar gelang de omvang van het project. De combinatie van de IQ-Pass hardware en software maken het mogelijk om bij te houden wie waar op welk moment is. Deze systemen zijn voor haventerreinen die toegang hebben tot internationale wateren en scheepseigenaren essentieel om te kunnen voldoen aan de ISPS-code.

Daarnaast is het ook voor het doorgeven van gegevens aan de Belastingdienst en het ministerie van SZW (m.b.t. de Arbeidstijdenwet) verplicht om digitaal gegevens over werknemers aan te leveren. In het geval van een groot werkeiland of kraanschip op de werf zijn de scheepseigenaar en verschillende onderaannemers alle verantwoordelijk voor naleving van de regels.

In de software van IQ-Pass kunnen alle cao’s en certificaten van werknemers ingevoerd worden. Wanneer iemand te lang doorwerkt of 183 dagen in Nederland werkt, terwijl hij hier geen belasting afdraagt, gaat er een bericht naar de projectleider en kan er snel bijgestuurd worden.

Bovendien win je een stukje veiligheid met goed toegangsprocesbeheer, omdat je in geval van calamiteiten meteen kunt zien wie waar is, en of iedereen zich in veiligheid heeft gebracht.

Waarom werken met IQ-Pass?

  • Volgens de eisen van deISPS-code
  • Uren- en Aanwezigheidsregistratie inclusief rapportages
  • Calamiteitenlijsten

In de maritieme sector en offshore stellen wet- en regelgeving en interne veiligheidsrichtlijnen hoge eisen.

aanwezigheidsregistratie
Aanwezigheidsregistratie

De Nederlandse wet schrijft voor dat u op ieder moment moet weten wie op uw terrein aanwezig is bij calamiteiten.

Vragen?

Neem contact met ons op: bel +31 (0)346800100 of mail ons uw vraag.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.