IQ-Pass bij bouw Zeesluis IJmuiden OpenIJ

Na bijna een eeuw dienst te hebben gedaan is de Noordersluis in IJmuiden vervangen door de nieuwe zeesluis IJmuiden, tijdens de bouw ‘OpenIJ’ genoemd. Een immens traject dat zes jaar heeft geduurd en nu bijna tot afronding komt. In zes jaar tijd hebben vele duizenden medewerkers aan dit project gewerkt. Voor navolging van de wet- en regelgeving was een gedegen toegangscontrole met deze aantallen medewerkers van groot belang. Om de veiligheid van het terrein te kunnen garanderen sloegen OpenIJ en IQ-Pass de handen in één.

Over OpenIJ

De nieuwe, grotere zeesluis moet de bereikbaarheid van de haven van Amsterdam verbeteren en de economie in de regio stimuleren door voldoende ruimte te bieden aan de steeds groter wordende zeeschepen. De nieuwe sluis is 70 meter breed, 500 meter lang en 18 meter diep. Begin 2022 is de sluis toegankelijk voor de scheepvaart.

De oplossing

Een project van deze omvang vraagt om een gedegen toegangscontroleoplossing. Vanaf 2016 ontving OpenIJ ruim 6.000 unieke personen met 30 verschillende nationaliteiten van meer dan 575 organisaties op het project. Voldoende uitdagingen dus op het gebied van toegangscontrole en contractor management.

Tijdens de gehele looptijd van het project heeft IQ-Pass voorzien in toegangscontrole voor het terrein, o.a. met de inzet van de volgende oplossingen:

  • XL tourniquet met beveiligingsloge
  • XA tourniquets
  • Slagbomen met remote bediening via de app
  • Aan- en afmeldzuilen
  • Musterpoints voor evacuatie

GoWorkforce

Door middel van het gebruik van GoWorkforce konden alle werknemers vooraf door de aannemers en leveranciers worden uitgenodigd de online onboarding uit te voeren. De medewerkers konden zich zo vooraf registreren zodat bij aankomst op de bouwplaats direct toegang verleend kon worden wanneer de documentaties en kwalificaties op orde waren. Ook de site safety instructie en examen was onderdeel van dit online proces. Dit zorgde voor een snelle doorstroming bij de pasuitgifte, waardoor men snel aan het werk kon.

GoWorkforce heeft samen met OpenIJ gekeken naar de wet-en regelgeving en vanuit deze informatie de applicatie zo ingericht dat altijd aan de verschillende wetten zou worden voldaan. Werknemers kregen alleen toegang wanneer men voldeed aan de eisen. Wanneer dit niet zo was of een van de documenten verliep ten tijde van het project, werd de toegang weer geblokkeerd. 

Resultaten

Tijdens project OpenIJ hebben we met IQ-Pass en GoWorkforce 6.117 personen met 30 nationaliteiten van 575 organisaties geregistreerd. In totaal zijn er 18.957 kwalificaties ingediend en werd van alle medewerkers de urenregistratie bijgehouden. Mede dankzij GoWorkforce was OpenIJ volledig compliant en zijn er geen overtredingen vastgesteld. Ook verliep de rapportage aan de belastingdienst in verband met het horizontale toezicht zeer efficient.

Het is dan ook een partnership waar we zeer trots op zijn. Bedankt OpenIJ en partners voor deze fijne samenwerking.

Ben jij ook op zoek naar een oplossing op het gebied van toegangscontrole en contractor management? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee.

IQ-Pass bij bouw Zeesluis IJmuiden OpenIJ.