Controle op identiteitsfraude met inachtneming Duitse privacy-wetgeving

Voor Alstom implementeerde IQ-Soft een toegangscontroleoplossing voor de bouwsite van een energiecentrale, compliant aan de de Duitse privacy-wetgeving.

Alstom is een wereldwijde leider in energieopwekking, energietransmissie en spoorweginfrastructuur en zet de standaard voor innovatieve en milieuvriendelijke technologie├źn.

Aan de rand van Keulen in Duitsland, bouwt Alstom, in opdracht van Rhein Energie, een turn key 450MW energiecentrale. Rhein Energie investeert 350 miljoen euro in de nieuwste generatie energiecentrales, afgestemd op het innoverende turnaround energiebeleid van de Duitse overheid. Safety en security zijn een cruciaal onderdeel van het nieuwbouwproject. Een aandachtspunt voor de opdrachtgever is gescande paspoorten voorzien van een watermerk om identiteitsfraude te voorkomen. Securitas-medewerkers mogen daarnaast de gescande documenten niet meer inzien.

De toegangscontrole op de bouwplaats werd met IQ-Soft en control gates ingericht. Iedereen die het bouwterrein gaat betreden wordt door het team van Securitas in IQ-Soft als gebruiker ingevoerd door middel van het scannen van het paspoort of ID. De Duitse Datenschutzbeauftragter garandeert de bescherming van privacy in dit proces op basis van de Duitse wetgeving. IQ-Soft is namelijk zo aangepast dat op het moment dat het document is opgeslagen, de paspoortscan niet meer in te zien is.

De douane heeft controles uitgevoerd op 800 medewerkers en hebben geen enkele wetoverschrijding kunnen vaststellen.

<< Terug naar overzicht
+